Een gezellig weekje
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Henk-Jan
25 September 2009 | Afghanistan, Kabul
Ook wil ik het ophangen van het FC Twente shirt niet onvermeld laten. We hebben door tussenkomst van buurman Ralph en Eric een super gaaf (door Wout Brama gedragen!) FC Twente shirt opgestuurd gekregen met het opschrift "Hou je haaks mannen!Namens de hele 1e selectie van FC Twente". Uiteraard hebben we het shirt van een bijzonder fraaie lijst met plexiglas voorzien (er zijn hier namelijk ook vijandige supporters en een glaasje cola / bitterbal kan maar zo "per ongeluk" op het shirt komen en dat willen we uiteraard niet! De foto's zijn gemaakt en deze zal ik binnenkort aan jullie opsturen. Als laatste dan nog iets over de "Oud-Hollandsche Bingo en Oliebollen Avond" die we gisterenavond hebben gehad. We hebben hier een buitengewoon enthousiaste feestcommissie die diverse evenementen op touw zet (bijv. een klaverjas avond) en omdat vorige week bij een aanslag 6 Italianen waren omgekomen was de Hollandsche avond verplaatst naar gisteren. Erg gezellig! Er was door een aantal vrijwilligers getracht om iets van oliebollen te maken maar daar waren de meningen over verdeeld. Ze leken er wel op, ze waren ook goed vet maar grootmoeders smaak ontbrak een beetje. Gelukkig kon je die smaak wegspoelen met een best wel smakelijk alcohol vrij Weizen biertje. Helemaal niet slecht (hoewel ik het idee had dat ik na 1 halve liter alcoholvrij bier al een beetje licht in het hoofd werd, dat beloofd nog wat voor als ik straks weer thuis ben). Zoals gezegd het was knoert gezellig, helemaal toen de bingo kaarten tevoorschijn kwamen. Een mens doet gekke dingen als ie zo lang en zo ver van huis is zal ik maar zeggen. Na een valse bingo wist ik zowaar nog een prima mini MP-3 speler te winnen dus mijn avond kon niet meer stuk. Ook de Hollandsche muziek deed het prima. Het leverde mij een Twentsche Es dejavu momentje op en het is toch altijd weer een ontroerend moment als pak hem beet 60 volwassen kerels "De Vlieger" van Andre Hazes uit volle borst meegalmen. De andere landen kwamen even kijken wat er bij die rare Hollanders aan de hand was. Zo zien jullie maar weer, het is hier niet alleen maar kommer en kwel maar het kan soms ook best gezellig zijn. Hoewel het contrast wel erg groot is (oorlog buiten de poort, daarbinnen gezelligheid op z'n tijd)
Zo luitjes, dit was het weer voor deze week. Pas goed op jezelf en op elkaar en dat zal ik hier ook doen.
Groetjes, HJ
26 September 2009 - 16:30
Gé:
Hallo HJ,
Net terug van de golfbaan lees ik jouw verhaal. Goed dat het rustig is bij jullie. Zoals besproken blijf ik flink oefenen op de baan. Je weet maar nooit of de boys volgend jaar nog een wedstrijdje aandurven?. Heb een hybride 3 erbij en die moest geprobeerd worden. Gaat prima. Ook hier vandaag heerlijk weer.
Die Twente vlag doet wat pijn aan mijn ogen en heb ik snel weggeklikt. Ik begreep van de FC Utrecht supporters hier dat ze jullie hebben laten winnen??? Utrecht speelt zo tegen AZ. Het was super druk rondom het stadion. Dat belooft wat!! Ineke is aan het werk en zal je wel apart berichten, anders komt ze niet meer in jouw statistieken voor.
Groet en hou je haaks. -
29 September 2009 - 09:38
Diane:
Hoi Henk-Jan,
Elke keer als ik jouw belevingen lees krijg ik kippenvel. Ik vind het zo bijzonder wat jullie daar doen. Fijn om te horen dat jullie een gezellige week achter de rug hebben; dat is ook nodig om verder te kunnen. Chapeau voor het volbrengen van de spinning marathon. Ik zit na een half uur al stuk! Ga zo door en tot volgende week. Dikke knuffel.... -
01 Oktober 2009 - 17:30
Piet B:
Hallo Henk Jan bij jullie is het nog volop zomer hier begint de herfst te komen Heb je verslag gelezen en vond het erg leuk.Pas goed op het FC Twenthe shirt er zijn een hoop verzamelaars van deze producten.\\\\\\\\\\\\\\\\\\\verder dus gelukkig geen narigheid meer gebeurd bij jullie.Maar je komt wel terug als een geheelonthouder van al dat alcohol vrije bier.Hier in Nederland is de discussie bezig om langer in Afhanistan te blijven,kijken wat de politiek nu werkelijk wilNog een paar weken en dan kun je hier van de herfst gaan genieten.Hartelijke groeten van Piet en Gerrie e3n totziens