De 1e maand zit er op
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Henk-Jan
14 Augustus 2009 | Afghanistan, Kabul
Eergisteravond een gezellige BBQ met alle Nederlanders in de Destille Garden en gisteravond heb ik met mijn hele JVB team een pizza gegeten bij de Italianen. Elk land heeft hier zijn eigen NSE (National Support Element), zeg maar een soort van huiskamer waar je in ons geval Nederlandse televisie kunt kijken (Studio Sport om 21.30u 's avonds) en een kopje Hollandse koffie kunt drinken. Zo hebben bijv. de Amerikanen de "Gravel Pit", de Scandinavische landen hun "Nordic Palace" en hebben de Italianen ook hun eigen kleine stukje Italie gecreeerd met uiteraard een pizzeria. Iedereen kan daar "voor weinig" een prima pizza eten. Helaas zonder koel wit wijntje maar zelfs dat mis ik al niet echt meer.
Gisteren ook weer de poort uit geweest. In dit geval lopend door de green zone naar de US Embassy waar ik een meeting met mijn Amerikaanse JVB collega's had. Best apart om zo over straat te lopen met je vestje en helm, met name gezien de toenemende dreiging ivm met de naderende verkiezingen. Van alle kanten zijn er bedreigingen geuit, met name richting Kabul omdat deze stad op 20 augustus natuurlijk in het middelpunt van de internationale belangstelling zal staan. We zullen zien. Oh ja, voor ik het vergeet - speciaal voor Miriam - ja ik heb meneer Rasmussen mogen ontvangen en een handje gegeven. Ook de komende tijd staan er weer diverse interessante bezoekers op het lijstje. Ik zou zeggen volg CNN / BBC en je zult vanzelf merken wie ik bedoel.
Luitjes, ik brei d'r weer een end an. Volgende week zijn de verkiezingen geweest en wellicht heb ik dan wat inside info over hoe deze zijn verlopen.
Groetjes van Henkie uit Kabul!
14 Augustus 2009 - 09:33
Rob En De Meiden:
Geweldig er is weer een week voorbij en de verwachte update uit Kabul staat weer online. Voor jou geldt echt "de tijd vliegt als je plezier hebt"
zeg. Je kunt letterlijk het plezier dat je hebt ervan aflezen, ondanks het gemis van het thuisfront en een goed glas wijn natuurlijk. Wat moeten in de DAS trouwens doen met jouw wekelijks aanvoer van wijn? Apart zetten? -) Nou ik geniet van een van mijn laatste Hollandse "Vrij"dagen. Tot volgende week.... -
14 Augustus 2009 - 10:59
Gé:
Goed om te zien dat je je draai hebt gevonden. Voor je het weet zijn de 6 maanden straks om. Ben benieuwd hoe het met de verkiezingen zal gaan. Trouwens: Ik zou zondag maar naar studio sport kijken, want dan krijgt dat clupje van jou slaags van AJAX???
Wordt vervolgd. -
14 Augustus 2009 - 12:35
Gé:
Henk Jan,
Zie net dat ze niet tegen Twente maar tegen Ajax spelen. Komt omdat Engelaar is overgelopen naar PSV -
14 Augustus 2009 - 15:36
Fem En Gerrit:
hallo h.jwe hebben je kaartje ontvangen en daarvoor onze dank als we zo lezen zijn de piza,sdaar ook wel lekker en een glaasje wijn moet je er maar bijdenken verder is alles priema de tijd gaat nog wel snel voorbij he ach je bent zoo weer thuis nou tot de volgende keer -
14 Augustus 2009 - 15:51
Eelco MEDAD:
Henk,
Leuke stukjes met passende foto's over je belevenissen en ervaringen. Fijn dat de tijd vliegt. Inderdaad gaat het snel; zo een afscheid in Munster en nu +30dagen. Doe de andere NLers de groeten van jullie doc.
Eelco -
14 Augustus 2009 - 16:31
Martijn:
Vader!
Wat meer foto's zou wel leuk zijn! -
14 Augustus 2009 - 18:29
Rob (alleen):
Juist Martijn, meer foto's willen wij mijnheer van de JVB -) -
15 Augustus 2009 - 16:53
Jan En Susan:
Dag Henk-Jan,
Je oom "vergeet" steeds om een reactie te geven, maar ik merk dat hij je mist en kan uren filosoferen wat je aan het doen bent in Afganistan. Gisteravond moest er gelijk worden gekeken op CNN en BBC World, maar helaas niets over Afganistan en geen HJ op de TV. Hij golft erg veel.Zodra ik weer goed kan lopen (gaat steeds beter na de operatie) ben ik ook weer van de partij. Wij hebben de hele dag bezoek gehad uit Denekamp van mijn petekind Rianne met haar vriend en zoontje Jop van 10 maanden.Was gezellig. Nou Henk-Jan ik hou er mee op. Keep watching en blijf gezond. Groeten en tot een volgende keer.